Si animalele folosesc plante pe post de medicamente.


Pare de necrezut, dar şi animalele, ca şi oamenii apelează la efectul tămăduitor al plantelor.

De multe ori poate aţi văzut câini sau pisici mâncând iarbă. Credeţi că le este foame? Nicidecum! Se spune că, cel mai bun prieten al omului, câinele, consumă o iabă numită chiar iarba câinelui, atunci când îl doare capul. Alţii spun că iarba conţine substanţe care calmează durerile de stomac ale câinilor. Există şi presupunerea că un câine ştie când a mâncat ceva ce nu-i prieşte şi mănâncă iarbă ca să-l ajute să regurgiteze. Sau poate pur şi simplu câinilor le place gustul ierbii.

Pisica, pentru a-şi calma durerile de burtă, consumă iarba mâţei (cătuşnică). De altfel mulţi dintre posesorii de pisici cultivă o iarbă specială pe care acestea o consmă din când în când, atunci când simt nevoia.

Uliul este renumit pentru vederea sa pătrunzătoare, el poate vedea prada (rozătoare, puii unor animale) de la mare înălţime. După ce o localizează se repede cu precizie asupra ei, ca o săgeată. Atunci când vederea îi scade se pare că apelează la un neam de lăptucă sălbatică. Aceasta are o secreţie, pe care uliul o foloseşte ca unguent.

Cerbii şi ciutele sunt des fugărite de prădători. Când colţii ascuţiţi ai lupilor rănesc aceste animale, ele consumă frăsânel, a cărui coajă are efect bactericid. În acest fel rănile se vindecă mult mai uşor.

Despre unele erbivore care străbat distanţe uriaşe se spune că ar fi ajutate să ajungă la destinaţie şi de consumul de frunze de cafea şi ceai.

Nevăstuicile sunt uneori muşcate de şerpi. Pentru a contracara efectele muşcăturii, acestea consumă vinariţă(rută), plantă ce conţine ulei eteric şi un alcaloid numit rutină. Se foloseste şi de om în bolile de ficat, ca diuretic şi în dischinezia biliara.

Despre rândunele se spune că ar folosi ca plantă tămăduitoare cunoscuta rostopască (iarba de negi), plantă cunoscută pentru efectele ei vindecătoare.

Anunțuri

One response to this post.

  1. frumos post>:D<

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: